Pluggtips!

ohohohoh plugga är nog det tråkigaste som finns! Så nu tänker jag ge tips som kan göra det lite roligare :)

1.Det sitter aldrig helt fel att ha något gott vid sidan om när du pluggar, jag brukar till exempel ha godis ibland för att få energi och ork.

2.Sen känns det lite bättre och roligare om man lyssnar på bra musik, eftersom de flesta blir mer fokuserade och kommer in i pluggningen lättare då. Ni kan alltid göra en "plugglista" på datorn eller mobilen eller något sånt med extra bra musik som ni aldrig tröttnar på!

3.Och sitt aldrig och plugga i flera timmar utan någon paus, för då blir det kaos i hjärnan. Man ska plugga i någon timme sen tar man paus i 10-20 minuter och gör något annat, sen börjar man igen! Annars överanstränger man sig och blir till slut ofukuserad på att komma ihåg allt.

4.Och allting lönar ju faktiskt sig i slutändan, även om det går riktigt trögt i början!

Hoppas något tips hjälpte er så som det hjälpte mig!
sitter faktiskt och pluggar just nu med coca cola och godis, och lyssnar på musik, härligt  värre ♥

'

( jag orkade inte redigera bilderna)


brandalarm blir till naket!

trots att vi hade sovmorgon försov jag mig, med en timme! Duktigt nathalie, duktigt ;) Men jag kom i skolan i tid och så fort vi satte oss ner i soffan så blir det SJÄLVKLART brandalarm haha! Annars har det varit en chill dag eftersom vi inte har mågot språk. Dagen slutade med att jag hade utvecklingssamtal, och jag har tydligen utvecklats ovanligt mycket i mina beetyg :O ( på ett bra sätt såklart).. haha det förväntade jag mig inte att höra ;) Sen åkte jag o lämnade in mobilen på lagning och därför behöver man ju en lånemobil, ,men jag sa att jag redan hade en så jag fick ingen. Men...... när jag kommer hem så visar det sig att minneskortet är för litet så här sitter jag utan mobil -.- känns otroligt NAKET!!! Haha får dra iväg igen och kolla om jag kan få en lånemobil ist ;)
Btw vet ni vad jag har upptäckt?! jag kan inte undgå att skriva minst en smiley i varje inlägg! OMÖJLIGT ÄR VAD DET ÄR!! Haha lite onödig information men pusshejjjj ;*

HTC=NONO!

alltså nu är det som så att jag inte fick någon bra bild på mina naglar i mörkret så.. men ni klarar er ;) Är så jäklans irriterad på min mobil så det finns inte (KÖP ALDRIG EN HTC DOM BUGGAR SÖNDER!) ska lämna in den imorn och få en sånhär ful, dålig lånemobil, jippie...
*
tror jag har sovmorgon imorn tills halv 11, riktigt najs faktiskt! sen har jag utvecklingssamtal efter skolan, mindre najs -.-'
*
trodde jag skulle dö på dansen idag, vi körde järnet! Men det ger ju resultat så det är bara att köra på ;) nu ska jag lägga mig och spela wordfued nörd som jag är. hejdoooooo

*=uppdelning av olika saker jag skriver om ;) 

                                      
                                 

totalrenovering!

åh ja jag vet jag vet, jag har varit dålgt på att blogga... Men det är galet mycket i skolan just nu! Har totalrenoverat mitt rum, är asnöjd! Det är mycket mysigare nu än vad det var innan ;) Sitter och gör fransk manikyr nu innan jag drar till dansen, hoppas på ett bra resultat! Ni får en bild på mina naglar när de är klara sen, har lite pyssel kvar på dom! POSSHEJ SÖTNOSAR<3

ps. jag stör mig på textstilen på mina rubriker eftersom man knappt ser vad det står, men de ska ändras när jag orkar och har tid! ds.

VARNING FÖR KÄNSLIGA BILDER!!!!!!!

sitter här alldeles tårögd efter att ha läst detta. Hur kan man vara så jävla grym?!
Det är fel. Så fel.

VARNING FÖR KÄNSLIGA BILDER!


























Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse ärkanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor.

När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön. Det är där de ska campa. Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv. Ingen av dem vet att det här är Johns sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?
Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare. Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde. De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med. Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar.

Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo. Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom. De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.


Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull. John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister. Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet.

Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka. Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna.

Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet. Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra. Ibland gör de uppehåll i tortyren.

De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld. Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön. John kvicknar till och simmar utåt.

Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så.

Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop. Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig. Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten?
Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år. Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom. Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt.

Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar. Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom.

Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting. Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö. Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet. Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.

Kopiera och sätt in på din blogg, visa att du bryr dig. Stoppa våldet!

moms



bara för att fresta...

Yummie!

min fina pappa har hyrt en film vi ska kolla på, och han står och lagar pannkakor, mys! ♥ Mamma kommer hem sent ikväll eftersom hon ska på middag så det blir far & dotter dag idag!
 Måste verkligen försöka gå till skolan snart, för annars kommer man efter så mycket. Min katt är btw slöare än mig, hon ligger bara och sover på min säng hela dagarna, det är på natten hon lever bus ;) men nu ska jag gå och kolla så att pappa inte bränner pannkisarna. ha det wonderful ♥

RUBRIK

godmorgon världen! jag kunde inte somna igår, det bara gick inte. Vaknade av att pappa gick upp sen har jag käkat frukost och bara myst med katten. Jag mår bättre idag än vad jag gjorde igår så det är ju bra! Är fortfarande lite orklös men det funkar. Jag har hittat galet mycket höstkläder jag vill ha! Skulle inte sitta helt fel med ett jobb just nu faktiskt ;) Nu ska jag hoppa in i duschen. ciao

FETANS GOTT

vet ni? jag är så jäkla sugen på en kebabpizza från american pizza!
tänk vad gott att bita tänderna i sen sån ;)
MUMS! har galet tråkigt..
tips på vad man kan göra när man är sjuk förutom att kolla på film?
PÖSSSSS

sjuk och osminkad. bläh.

sjuk! har sovit hela dagen och sjukat mig. Inte alls kul! har inte tid att vara sjuk, sjuk kan jag vara någon annan gång men inte nu! hoppas jag mår bättre imorn bitti. Orkar inte skriva mer! här får ni en bild på en osminkad och sjuk nathalie. (vet att min webbkamera suger, men ni får nöja er med det!

POFF

skrev nyss ett inlägg som försvann. orkar inte skriva om allt så det blir ett kort istället! förvänta er inte att jag uppdaterar ofta imorn då jag har prov på tisdag som prioriteras! :/ hoppas ni klarar er ;)
peace nathalie. ♥

gash

hemma från dansen. Lika kul och jobbigt som vanligt! Fast var galet trött idag så jag orkade inte göra allt fullt ut menmen. Mamma hade gjort té till mig när jag kom hem, supergott om jag får säga det själv! Funderar faktiskt på om jag ska skita i och plugga o bara slappa och kolla på tv ikväll? no idea! har ju prov på tisdag.. och ett oförberett prov på fredag.. ochen svenska + engelska inlämning på fredag.. och biologiprov nästa vecka.. och matteprov.. och snart so prov.. GAAAHHH men det är bara att stå ut! Nej.Jag ska faktiskt kolla på film nu har jag bestämt mig för. NJUT AV LIVET!
c-ya!

femenine vibe!


mot dansen! kommer dö av träningen.. menmen kul ska det bli!


hah,kanppast! :(

känner en stark doft från köket, mamma har bakat äppelpaj! Och igår bakade hon brownies och en sockerkaka... haha snacka om att hon är på bakhumör! awesome ju! Btw, när man gick i 8an sa alla lärare att det var den värsta årskursen. Vet ni vad jag säger? BULLSHIT! seriöst man hinner inte i nian? jag har pluggat varje dag i två veckor nu! är så jäkla trött på det så det finns inte! och ja... ni kan ju gissa vad jag ska göra idag. Just det, plugga :( Man har ärligt talat ingen fritid längre och det är ju inte det roligaste. Men snart är det gymnasiet som gäller och det längtar jag fruktansvärt mycket till! (Y) Idag ska jag dansa dessutom, de gör söndagarna riktigt roliga! Då kommer man bort lite från skolan och allt annat. Nu ska jag inte snacka mer utan jag måste faktiskt börja plugga. Har spanskaprov på tisdag och jag fattar ingenting..
HA DET BÄST ♥

pussen

är inte ett dugg trött, därför ska jag sova! Imorgon blir det dans och träningsvärk som vanligt, kulkul! nu tänker jag inte skriva mer utan jag skänger upp någon bild ;) natti

så många frågor, så lite svar.

Gör vad du vill med ditt liv,
förlora allt och alla.
Men förlora aldrig dig själv.
Tappa aldrig tron på dig själv
och glöm aldrig vem du är innerst inne!



STORM! (OBS, BILD PÅ RÅDJURSÖGON LÄNGRE NER!


ojoj typ hej storm! har klippt och skurit i ett rådjurssöga idag på biologilektionen, ashäftigt jö! Tänkte lägga upp lite bilder men KOLLA INTE OM NI ÄR KÄNSLIGA!



 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
\/

rådjursöga! ;)






nu ska jag sova och vakna och sen gå i skolan. baii


ajajaj

snart drar jag till skolan! helt sjukt vad träningsvärk jag har i magen, jag hade till och med ont i revbenen igår! (ja man kan ha träningsvärk i 5e,6e,7e revbenet för att de sitter vid magmusklerna) haha!
nu måste jag skynda mig för min buss går om 5 minuter!
CIAOOO!

dödstrött + träningsverk!

helt sjukt vad dansuppvärmningen är jobbig! Man bokstavligen skrek inombords för att det var så tufft, men man kände sig duktig när man klarat allt ;) Har pluggat ela dagen, och jag sitter och somnar på datorn just precis nuuu, kanske dags att lägga sig? japp! jag sov till klockan 12 imorse men ändå är jag dötrött.. kanske för mycket plugg ;)


movietime!

taggar till dansen snart ! Jag och Linn kollade på tre skräckfilmer när jag sov där, det blev The descent, Rec & rec2, vi ska se rec 3 och the descent 2 nästa gång! ;) sjukt läskiga filmer men de är galet bra! Jag rekomenderar filmerna till de som gillar skräckfilm! satt och åt frukost när rebecca plötsligt kom, hade ingen aning att hon skulle komma så tidigt.. men jag satt och pluggade hela dagen medans hon var här =) ska dra till lets move nu, seeeyaa! ;)

kossa?idol? eh jah..

äntligen fredag! har haft mycket plugg så jag har inte hunnit blogga :/
kommer inte uppdatera lika ofta men jag ska försöka så gott det går!
Just nu sitter jag hos vännen min och lyssnar på musik och har det mys, 
ikväll blir det filmmaraton med gottis <3 
Våran engelskalärare fick ett skrattanfall på lektionen idag, ganska så väldigt kul faktiskt! 
Och idag var det skolfoto, alltid lika "kul".. 
Hahaha men jag lovar, jag såg säkert ut som en pervers kossa som vill ha gräs.. 
Okej min kvällshumor suger, jag erkänner!
Nu ska jag och linn flumma och snart kolla på idol tänkte vi ;)
Ha det bäst! 

/nathalie


brådis!

snart drar jag till bussen!
fast måste hinna fixa naglarna innan för de ser inte kloka ut..
tycker ni jag ska börja göra fler videobloggar?
det tycker jag!
aja hinner inte skriva mer har lite brådis! ciao!

haha här får ni videobloggen som vart.. ja ni ser själva! ;)


allmänt trött kan man nog säga!

jisses vad trött jag är! har burrat in mig i mina myskläder och ska gå och.. jag vet inte.
har inte så mycket att skriva..
det tog mig faktiskt 5 minuter att skriva det här för att jag är så trött..
ska träffa anna idag, ska bli soperkul!
eftersom hon bor i strängnes och jag inte har pengar så blir det inte att åka hem till henne, så vi får se!
PEACE!

videoblogg? eller? fast..? kanske!

nu kallar sängen på mig, är riktigt trött efter helgen!
ser inte fram mot att gå upp tidigt imorn bitti måste jag säga.
Men sånt är livet, right? :D
imorgon tänkte jag göra en videoblogg om jag hinner ;)
 godnatt

kärlek till dans

har nyss dansat, det var grymt kul men jobbigt. Kommer ha värsta träningsverken imorgon :( Åkte dit själv men träffade erika där, kul! har iallafall bestämt mig för att jag ska börja dansa igen, har ju trots allt gjort det ända sen jag var liten!
Idol börjar snart och jag måste hoppa in i duschen och städa mitt rum för det ser ut som ett helvete! imorn ska jag träffa en gammal vän, awesome! Blir ett kvällsinlägg lite senare ;)
kyss

partetyy

vaknade upp i husvagnen för ett tag sen som står uppställd i Västerås. I fredags va jag med Sanna och Rebecka och hade skitkul! Hahahaha tänker inte berätta mer än så ;) Och sen har jag sovit i husvagnen nu i helgen med familjen♥ Idag blir det att råplugga, ska skriva en hel tidning i ett skolarbete.. Och ikväll ska jag dansa! Hoppas ni har haft en sjukt rolig helg, för det har jag!

Maybe it's not my weekend but it's gonna be my year

Maybe it's not my weekend but it's gonna be my year
And I'm so sick of watching while the minutes pass as I go nowhere
And this is my reaction to everything I fear
'Cause I've been going crazy, I don't wanna waste another minute here

Simma? 6 grader?!

TJENARE! Snart bär det av till skolan trampandes på cykeln.
Sen ska vi till parken zoo och visa att vi kan simma idag dessutom?
Haha det kommer vara galet kallt i vattnet! :(
Köpte ett par übersnygga kängor igår och en ny bh (som behövdes väl..)
Älskar btw kängorna!
Slänger kankse upp en bild på dom idag om jag hinner.
Idag blir outfiten: Blus instoppad i ett par tajta ljusa byxor och kaaanske kängorna. Det är trots allt bara 6 grader ute! Nu ska jag gå ut och plocka äpplen från vårat äppelträd tänkte jag.
Ha det bäst!
//nathalie

RSS 2.0